Artiklar under Spa weekend

Publicerad: 2015-09-30

Hälsosam på Färna Herrgård

I Bergslagens trolska skogar ligger Färna Herrgård & Spa. En plats där man lätt skapar en vistelse som blir till en välgörande kombination av sunda aktiviteter och njutning, den perfekta platsen för rekreation i goda vänners lag

Omgivningarna runt Färna lockar till uppfriskande promenader och löprundor. Runt herrgården breder de välskötta trädgårdarna ut sig, därifrån kan man fortsätta ner mot sjön och vidare längs stigar som leder genom skogarna och Färna Ekopark som angränsar till ägorna. Här väntar fantastiska slingor av varierande längd på att bli utforskade. Föredrar man att stanna kvar på anläggningen erbjuds det dagligen ett brett utbud av träningspass såsom vattengympa, spayoga, cirkelträning i vattnet, Tai chi och Qigong. För att höja pulsen ytterligare kan man istället gå en trappa ner till det välutrustade gymmet som inryms i det som en gång var smedja.

Sedan väntar belöningen i form av ett besök på Färna Spa med en stor inomhuspool med intilliggande bastu och på utsidan sjunker man ner i en granitklädd sittpool och värmer sig i ytterligare en bastu. Något som gör ett besök på Färna Spa extra oförglömligt är att boka in spasviten med bubbelpool, ångbastu, upplevelsedusch, relax och en varm stenhäll. Här kan man göra en behandling med skrubb på egen hand eller boka till en behandling på den varma hällen och stunden i spasviten blir än mer njutbar. I relaxdelen serveras det ett fruktfat och fruktdrink, är man sugen på något lite matigare kan det passa bra med lite Gott i spasviten bestående av bland annat lufttorkad skinka från Nibble Gårdsgris, salami från Gröna Hagars kött och ost från en av de närbelägna gårdarna. Dessa godsaker är utvalda med samma omsorg som kännetecknar den matfilosofi som råder på herrgården och gör att varje måltid är tillagad med ett stort samvete.

Restaurangen är KRAV-märkt, inspirerad av slowfood och utvald av prestigefyllda Chaine des Rotisseurs, råvaror hämtar man från det breda nätverket av leverantörer runtom i Västmanland. Efter en dag fylld av energigivande stunder tillsammans drar man sig nöjd tillbaka till rummet. Vill man dela även boendet med vännerna får man en härlig avrundning på dagen i Ramsells våning som inrymmer både sovrum, ett stort vardagsrum och bubbelbadkar.