Romantisk weekend i Skåne

I Skåne blir er weekend lätt romantisk
Ca 25 minuter från Helsingborg hittar ni Margretetorps Gästgifvaregård. Där vid Bjärehalvön, där Hallandsåsen möter den skånska slätten, kan du sova gott på hotellet, äta skånska läckerheter i restaurangen och aktivera dig på dagen.

I hjärtat av Skåne i närheten av Höör kan ni istället besöka Elisefarm, en engelskinspirerad herrgård med anor från 1700-talet som även bjuder på sköna stunder i spaavdelningen. Låt resan gå åt sydost, till Österlen, för en weekend på sagolika Kronovalls Vinslott, omgivet av vallgravar och vackra trädgårdar. En weekend här går i vinets tecken. Brösarps Gästgifveri ligger en mil från slottet, här har det skånska gemytet härskat sedan 1600-talet. Njut i spat och av den skånska mattraditionen som lever vidare tillagad på närproducerade råvaror.


Utvalda Weekendpaket

 

Weekendpaket på Margretetorp

Weekendpaket på Margretetorp

Från 1 285 kr/person

Tillbringa en skön weekend på Margretetorps Gästgifvaregård omgiven av en fantastisk natur, rummen är härligt stora och komfortabla och köket utsökt. Kom och njut av en måltid i de vackra matsalarna och avsluta med kaffe framför brasan.

Lokal mattradition på Margretetorp

På Hallandsåsens solsida ligger Margretetorps Gästgifvaregård. Här serveras viner från den egna vingården och menyer som året runt lyfter det bästa ur den skånska mattraditionen.

Vid kanten av bokskogen ligger Margretetorps Gästgifvaregård, en gård byggd helt i korsvirke med grova bjälkar i taket och stensatta innergårdar. Runt gården ligger trädgården och parken med planteringar och odlingar, en vacker inramning och en plats där gästgiveriets kockar gärna botaniserar. I parken ligger även Vinslottet som byggdes i början av förra seklet. I stolta rader framför slottet står vinstockar av sorten Merlot, på samma sätt som det gör på Margretetorps vingård bland kullarna runt byn Nagyrada i Ungern. Vi pratade med Nirmal Csaszar, VD på Margretetorp, som berättar mer om vingården och dess utbud.

Hitta din övernattning bland våra smultronställen!

Från Järvsö i norr till Tomelilla i söder. Våra slott, herrgårdar, gästgiverier och hotell är utspridda runt om i landet för att passa dina behov.

Herrgård

Slott

Återkoppla med oss

Följ #smultronstallense på Instagram