Romantisk weekend Östergötland

Planerar ni en romantisk weekend i Östergötland kan vi erbjuda flera anläggningar. Romantik och historia får ni på Vadstena Klosterhotel vid Vätterns strand, inrymt i byggnader från 1200- och 1300-talet. I det medeltida Vadstena väntar mysiga gränder och promenader längs vattnet som förhöjer vistelsen ytterligare. I pittoreska Söderköping ligger Söderköpings Brunn invid Göta Kanal, där man tagit emot gäster för välgörande behandlingar i över 200 år. Ni har nära till stadens gemytliga kvarter och kanalen kantad av promenadstigar, restauranger och caféer. Precis utanför Söderköping hittar vi Husby Säteri inbäddad i härlig grönska med vackra salar och en fin relaxavdelning.

Bara 25 minuter från Jönköping hittar ni unika Hotel Amalias Hus. Här kan ni uppleva den spännande berättelsen om änkan Amalia Eriksson och husen som blivit Hotel Amalias Hus. Det är berättelsen om polkagrisgumman som 1859 bakade världens första polkagris i huset som idag är Hotel Amalias Hus!

Tar du turen in i Sörmland och till Ålberga mellan Norrköping och Nyköping hittar du charmiga och vackra Wreta Gestgifveri. Här är varje weekend en njutning för själen.


Utvalda Weekendpaket

 

Stora romantikpaketet på Vadstena Klosterhotel

Stora romantikpaketet på Vadstena Klosterhotel

2 720 kr/person

Ta med din vän på en Romantisk vistelse i en medeltida klostermiljö och låt romantiken spira. På Vadstena Klosterhotel får ni tid för varandra och möjlighet att koppla av. Njut av en härlig atmosfär med historik och mystik samt en god middag i de levande ljusens sken.

Bubblande weekend på Söderköping

Söderköpings Brunn ligger invid Göta Kanal i den lilla medeltida staden Söderköping som lockar besökare året runt. Starkt bidragande till detta är Söderköpings Brunn som erbjöd välgörande, dock inte särskilt njutbara, behandlingar redan i början av 1800-talet.

Idag är den långa spamenyn endast fylld av njutning, det enda som kan påminna om forna dagar är kallvattentunnan som erbjuder svalka efter bastun. Besöker man Brunnen, som den anrika anläggningen även kallas, under sommarmånaderna kan man även få ett dopp i den tempererade utomhuspoolen omgiven av inbjudande soldäck. Ett sätt att hinna njuta länge av Brunnen och Söderköping är att boka in en Bubbelweekend. Man välkomnas då av frukt, choklad och mousserande på rummet, sedan följer en helg fylld av välsmakande menyer, bubbel, behandlingar och Brunnens generösa Eftermiddagskaffe med hembakat. Vi kontaktade Stina Croné som är spaansvarig på Brunnen för att få lite tips om hur hon tycker att man bäst lägger upp sin helg.

Hitta din övernattning bland våra smultronställen!

Från Järvsö i norr till Tomelilla i söder. Våra slott, herrgårdar, gästgiverier och hotell är utspridda runt om i landet för att passa dina behov.

Herrgård

Slott

Återkoppla med oss

Följ #smultronstallense på Instagram