Romantisk weekend Dalarna

För en romantisk weekend i Dalarna bjuder Korstäppans Herrgård invid Siljans kant på fantastiska miljöer. Här serveras menyer skapade utifrån konceptet; Nordiska och ekologiska råvaror i säsong, även dryckessortimentet följer denna linje med ett sortiment bestående av eko och fairtrade. Här finner ni lugnet, en plats att bara vara och uppfriskande dopp i Siljans klara vatten. Herrgården omges av en natur fylld av härliga promenadstigar, motionsslingor och fina möjligheter till cykelturer. Om ni så önskar bjuder herrgårdens placering i Siljansområdet på oändliga möjligheter till att addera ytterligare upplevelser till vistelsen.

Bara 15min från Leksand hittar ni härliga Tällbergsgårdens Hotell. Åker ni 1 timme och 35 miuter från Leksand eller 30 minuter från Avesta hittar ni vackra Garpenbergs Slott.


Utvalda Weekendpaket

 

Slottswekeend Exklusiv på Garpenbergs Slott

Slottswekeend Exklusiv på Garpenbergs Slott

Unna er en vistelse på Garpenbergs Slott, norra Sveriges största slott. Kvällen startar upp med en fördrink i salongen eller i trädgården om vädret tillåter. Därefter avnjuter ni en trerätters meny med noga utvalt vinpaket i någon av de vackra matsalarna och avslutar med kaffe i salongen. Sedan väntar en god natts sömn på slottet.

Året runt på Korstäppan

Vill man utforska Siljansbygden och dess rika utbud är Korstäppans Herrgård den ideala utgångspunkten med sin placering vid Siljans strand

Korstäppans Herrgård ligger i mysiga Leksand. En välkomnande stad med småbutiker och caféer, husen är låga och många är omgärdade av de för landskapet så karaktäristiska gärdesgårdarna. När man anländer till herrgården ser man vid dess sida ett traditionellt härbre som under sommarhalvåret hyrs ut som boende för två.  Även inne i herrgården har landskapets traditioner en tydlig roll både i val av möbler och i de många kurbitsmålningar som smyckar både möbler och väggar. På sjösidan sluttar trädgården ner mot Siljan.

Hitta din övernattning bland våra smultronställen!

Från Järvsö i norr till Tomelilla i söder. Våra slott, herrgårdar, gästgiverier och hotell är utspridda runt om i landet för att passa dina behov.

Återkoppla med oss

Följ #smultronstallense på Instagram