Artiklar under Romantisk weekend

Publicerad: 2015-09-30

Bubblande weekend på Söderköping

Söderköpings Brunn ligger invid Göta Kanal i den lilla medeltida staden Söderköping som lockar besökare året runt. Starkt bidragande till detta är Söderköpings Brunn som erbjöd välgörande, dock inte särskilt njutbara, behandlingar redan i början av 1800-talet.

Idag är den långa spamenyn endast fylld av njutning, det enda som kan påminna om forna dagar är kallvattentunnan som erbjuder svalka efter bastun. Besöker man Brunnen, som den anrika anläggningen även kallas, under sommarmånaderna kan man även få ett dopp i den tempererade utomhuspoolen omgiven av inbjudande soldäck. Ett sätt att hinna njuta länge av Brunnen och Söderköping är att boka in en Bubbelweekend. Man välkomnas då av frukt, choklad och mousserande på rummet, sedan följer en helg fylld av välsmakande menyer, bubbel, behandlingar och Brunnens generösa Eftermiddagskaffe med hembakat. Vi kontaktade Stina Croné som är spaansvarig på Brunnen för att få lite tips om hur hon tycker att man bäst lägger upp sin helg.

– Ett bra alternativ för att få ut det mesta av en Bubbelweekend är att boka in sitt duobad den första kvällen för att få en skön stund tillsammans i badet. Dagen efter tycker jag att man kopplar av på spa med bubbelpool och bastu men jag brukar också rekommendera gästerna att de ska passa på att se sig omkring i Söderköping, ta en promenad längs kanalen och vandra upp på Ramunderberget för att njuta av utsikten, säger Stina Croné.

Kanske vill man även upptäcka stadens mysiga kärna där kullerstenbelagda gator går genom trånga gränder kantade av låga trähus. Här berättar varje hus sin egen historia och utbudet av mysiga små butiker att strosa ut och in i är rikt. Under sommarhalvåret blommar staden upp lite extra med serveringar som ett pärlband längs kanalen, en härlig plats att slå sig ner och följa båtarnas färd genom slussen eller österut mot Sankta Anna skärgård.

– När gästerna sedan kommer åter efter promenaden passar det bra att de har bokat in 25-minutersbehandlingarna och jag skulle då vilja lyfta fram kurbadet. Där kopplar man av i ett välgörande bad med valfri badtillsats och under tiden avnjuts en avslappnande ansiktskur som blir till en extra upplevelse. Efter detta kommer de garanterat somna gott, avslutar Stina Croné.

Dagen är dock inte riktigt slut, först väntar ett glas bubbel följt av lördagens fyrarätters supé i salongerna. Därefter kommer man säkerligen, som Stina förutspår, känna hur de välgörande behandlingarna gjort kroppen avslappnad och sjunka in i ytterligare en skön natts sömn.