Teleborgs Slott

Upplev ett underverk


Alldeles utanför Växjö centrum, intill sjön Trummen och Linnéuniversitetet ligger Teleborgs Slott som har blivit utsett till Kronobergs största underverk! Det är en plats för vila och återhämtning, fest och vardag. På Teleborgs Slott är ljuden, ljuset och tempot annorlunda. Lite lugnare, mycket rogivande. Världen utanför håller sig på avstånd medan ni ägnar er åt varandra, vilar eller bara tar en fika. Slottet erbjuder ett unikt boende med personlig atmosfär. Här är det som att bo hemma – fast borta.

Boka nu

Det är nära till en weekend på slottet. Man tar sig smidigt till Teleborgs Slott som ligger endast två minuter från Växjö centrum med centralstationen. Detta imponerande byggnadsverk stod färdigt år 1900, 31 år senare anlades parken som oavsett årstid är en fröjd för ögat och en härlig plats för en promenad eller kanske utmana reskamraterna i ett parti boule. För en längre promenad kan man ta slottsbron över sjön Trummen och följa Växjöåttan, ett gång- och cykelstråk, runt Trummen, en tur på runt 3,5 kilometer eller runt Växjösjön som blir en kilometer längre. Turen ger möjligheter att upptäcka några av stadens kända men också okända pärlor i form av muséum, prisade restauranger och för den som så önskar är det inte långt till Glasriket.

En imponerande morgongåva. På Teleborgs Slott blir varje dröm om ett riktigt prinsessbröllop sann. Det är faktiskt så att själva slottet byggdes en gång av greven Fredrik Bonde som morgongåva till sin unga hustru Anna Koskull. En plats många väljer för sin vigsel är den vackra slottsparken vars växtlighet bjuder på iögonfallande skapelser. Är vädret osäkert ordnas det med tält om man inte väljer att förlägga akten in någon slottets vackra salar. Då dagen är över väntar den romantiska sviten, den perfekta platsen för de nygifta tu.

Konferens på Teleborgs Slott
Teleborgs Slott har plats för det lilla och stora sällskapet. Här skämmer... Läs mer Övriga
Slottsweekend på Teleborgs Slott
Ta en tur till Växjö och upplev vad staden har att erbjuda. Museum, prisade restauranger, nä... Läs mer Slottsweekend
Hjärtepaket på Teleborgs Slott
Ta en tur till Växjö och upplev vad staden har att erbjuda. Museum, prisade restauranger, nä... Läs mer Högtider
Stora Slottspaketet på Teleborgs Slott
Ta en tur till Växjö och upplev vad staden har att erbjuda. Museum, prisade restauranger, nä... Läs mer Slottsweekend
Lilla Slottspaketet på Teleborgs Slott
Ta en tur till Växjö och upplev vad staden har att erbjuda. Museum, prisade restauranger, nä... Läs mer Slottsweekend

Slottsallén 12

351 96 Växjö

Tel: 0470-32 22 95

Fax: 0470 77 86 62

Epost: info@teleborgsslott.com

www.teleborgsslott.com

Hitta hit