Tällbergsgårdens Hotell

- ett hotell med gamla anor

 

Vid Siljan i Dalarna har konstnärer och författare sökt sin inspiration sedan tidigt 1800-tal. Det är lätt att förstå när man väl är här. Tällbergsgården är ett hotell med gamla anor och som lyser av riktig dalaatmosfär. Vi står för hög personlig service och en familjekänsla utöver det vanliga.

I den vackra matsalen med en storslagen utsikt över Siljan och de blånande bergen serveras allt från husmanskost till spännande avsmakningsmenyer. I kökets matfilosofi ligger fokus på råvaror från den närliggande naturen, lokala bönder och fisk från svenska vatten. Restaurangens menyer skapas med inspiration av råvaror i säsong och man strävar alltid efter att använda ekologiska produkter.

Kökets höga klass har gett Tällbergsgården en plats i prestigefyllda White Guide och restaurangen har nyligen även valts in som professionell medlem i det gastronomiska sällskapet Chaîne des Rôtisseurs.

Sov gott i hotellets charmiga rum med tempurmadrass eller Carpe Diem sängar och vakna riktigt utvilad. Totalt inryms 33 rum, allt ifrån mysiga sviter till elegant inredda dubbelrum.

Söker ni avkoppling och inspiration är ni välkomna till familjen Åkerblad på Tällbergsgårdens hotell.

Boka nu

Hotell vid Siljan i Dalarna där konstnärer och författare sökt sin inspiration sedan tidigt 1800-tal. Det är lätt att förstå när man väl är här. Tällbergsgården är ett hotell med gamla anor. Här känner du att du är i Dalarna. Totalt finns 35 rum.  Alla rum är individuellt inredda med romantisk anda och inget rum är det andra likt. Söker du avkoppling och inspiration är du välkommen till familjen Åkerblad på Tällbergsgården. Vi serverar middagar som vår köksmästare komponerat efter årstiderna för att förgylla era sinnen. Ni förförs av den vackra utsikten från matsalen och ni kopplar av  i våra mysiga salonger framför brasan.

Giftermål är en av de största händelserna vi upplever i våra liv. Det är mycket som ska ordnas till livets fest. Under en dag ska mycket hända så det gäller att ha planerat grundligt. Tällbergsgården hjälper er mer än gärna att se till att festen blir ett minne för livet och något utöver det vanliga.
Och oavsett om det är stora eller små arrangemang, vill Tällbergsgården gärna vara med och planera dagen till ära så att allt blir just som ni drömt om. 
På hotellet finns det kunnig personal som står till hjälp för att göra festen personlig och skräddarsydd för just er tillställning.
Låt livet vara en fest!

Stora Smakresan på Tällbergsgården
Åk med på Stora Smakresan till Tällbergsgården och upplev en hel helg fylld av... Läs mer Mat och Dryck
Lillla Smakresan på Tällbergsgården
Åk med på Lilla Smakresan till Tällbergsgården, ett hotell med gamla anor som bjuder... Läs mer Mat och Dryck
Smakresan till Tällbergsgården
Åk med på en Smakresa till Tällbergsgården, ett hotell med gamla anor som bjuder... Läs mer Mat och Dryck
Halvpensionspaket på Tällbergsgården
Boka in en vistelse på Tällbergsgården, ett hotell med gamla anor som bjuder på... Läs mer Övriga Weekends
Weekend på Tällbergsgården
Vid ankomst på fredag bjuds Ni på en kaffe, te och hembakt bröd framför... Läs mer Romantisk Weekend
Dalaweekend på Tällbergsgården
Vid ankomst mellan 14.00–16.30 bjuds Ni på Afternoon Tea framför brasan i Tällbergsgårdens... Läs mer Romantisk Weekend

793 70 Tällberg

Tel: 0247-363249

Fax: 0247 - 502 00

Epost: info@tallbergsgarden.se

www.tallbergsgarden.se

Hitta hit