Kronovalls Vinslott

Skånes vackraste vinslott
 

Kronovalls Vinslott är den perfekta platsen för ett välgörande avbrott i vardagen. Vägen dit tar dig genom ett böljande Österlen känt för sina naturliga och konstnärliga krafter. Kronovalls Vinslott lämnar ingen oberörd – oavsett om besöket utmynnar i en drömlik weekend, en guidad vintur, en storslagen fest eller företagets konferens. Den vackra naturen och slottsparken ger en lugnande inverkan och näring för själen. En annan uppskattad näring är maten som tillagas enligt Petri Pumpas välkända och prisade koncept.

Boka nu

Unna dig ett välgörande dygn.
En weekend på Kronovalls Vinslott startar redan på vägen då du åker genom Österlens böljande natur. Som weekendgäst kan du året runt unna dig ett avkopplande dygn där du njuter av god mat baserad på säsongens bästa råvaror. Aftonen börjar med en välkomstskål, ett mousserande vin från Åkessons vinhus. Guidad rundtur där man berättar mer om slottet och besöker lagringskällaren för "champagnoisen" Kronovalls Vinslott Tirage, som man naturligtvis passar på att smaka av.

Ni bor i vackra rum med namn efter olika druvor som passar ett vinslott; Negroamaro, Chardonnay, Pinot Noir. Varje rum är unikt med möbler från sjutton och artonhundratal, Muscats skira spetstyger, Cabernet Sauvignons mustiga röda toner, Rieslings grönskimmer. På Kronovalls Vinslott har man valt sängar av yppersta svenska kvalitet bäddade med dun.

 

Ett bröllop med brudskål och tilltugg i Barockträdgården, följt av en trerätters meny baserad på säsongens läckraste råvaror som serveras med utvalda viner. Borden är uppdukade i Empiresalongen, som pryds av takmålningar och bladguldsdekorationer. Efter desserten är det dags att bryta taffeln för att följa marschallernas ljus till Spannstallet, där bröllopstårta, kaffe och avec väntar. Skär tårtan, låt musiken spela upp och brudparet svävar ut i vals. Kronovalls Vinslott dukar upp en bar med förfriskningar och aftonen avrundas med att kockarna bakar fantastiska pizzor i stallets vedeldade ugn, som serveras till vickning.

  • Kronovalls Vinslott rum 2
  • Kronovalls Vinslott rum 3
  • Kronovalls Vinslott rum 5
  • Kronovalls Vinslott interiör 3

Kronovalls Vinslott

273 92 Skåne Tranås

Tel: 0417-774279

Fax: 0417-232 16

Epost: info@kronovall.se

www.kronovall.se

Hitta hit