Hotell Järvsöbaden

- Upplev 100-åriga pensionatstraditioner

Mitt i Hälsingland i den lilla orten Järvsö ligger Hotell Järvsöbaden omgivet av en storslagen natur med möjlighet till rekreation och aktiviteter året om. Anläggningen grundades år 1905 av förfadern till dagens ägare som representerar tredje och fjärde generationen i familjen Pehrson. Fram till 1935 bedrevs här kurverksamhet för att då övergå till att bli ett renodlat pensionat. Familjen har nu åter knutit an till Järvsöbadens historia då man i slutet av 2014 öppnade upp en komplett spaavdelning som med stor känsla skapats i anläggningens undervåning.

På Järvsöbaden möter man en genuin och välbevarad miljö där varje förändring görs med stor varsamhet för att inte tappa den ursprungliga känslan. En miljö lika passande för privata som konfererande gäster.

Boka nu

En weekend på Järvsöbaden kan vara avslappning på spa, lugna promenader som avslutas med en stund vid brasan men det kan också vara en vistelse fylld av aktiviteter då utbudet är gediget. På sommaren väntar golfrundor på den egna banan eller vandring längs slingorna som startar på andra sidan vägen. Kanske går ni hela vägen upp till toppen, Klacken som det heter i folkmun, och njuter av utsikten över Ljusnandalen. Vill ni öka tempot kan ni ta en ridtur eller pröva på downhillcykling och då snön lagt sig över landskapet blir det skidåkning. Här finns både slingor för längdåkning och det är gångavstånd till Järvsöbacken. Sedan väntar välsmakande rätter i restaurangen, där man värnar om hälsingska och svenska mattraditioner följt av en skön natts sömn i ombonade rum.

Utanför hotellet ligger den egna 9-hålsbanan, en kuperad parkbana anpassad utifrån de naturliga förutsättningarna. Här bjuds utmaningar och svårigheter för såväl nybörjaren som den mer rutinerade spelaren. Alla är välkomna till denna Pay and Play dock måste minst en i bollen ha grönt kort. Det nionde hålet är Järvsöbadens Golf´s Aperitif i hotellets trädgård. Sedan är det bara en chip till dagens lunch eller middag i restaurangen.

År 1905 startade förfäder till den nuvarande ägarfamiljen upp Jerfsö-Badens kuranstalt och bedrev kurverksamhet i trettio år. Sedan slutet av 2014 har man knutit an till historien och erbjuder idag en komplett SPA-avdelning som inrymmer ångbastu, jacuzzi, relaxavdelning, gym och ett kallbad placerat under välvda stentak i det som en gång var potatiskällare. Ur potatisinkastet porlar idag vatten från den egna källan i Öjeberget ner i kallbadet som håller en uppfriskande temperatur på 4-8 grader. Det erbjuds även behandlingar såsom massage, ansiktsbehandlingar, naturlig facelift, fotbehandlingar och akupunktur. Under sommarhalvåret kan man ta en simtur i den tempererade poolen i hotellets trädgård.

På Järvsöbaden får man en genuin inramning till varje bröllop, fest eller minnesdag. Många brudpar har valt Järvsöbaden för sin stora dag vilket gör att man genom åren har byggt upp ett brett nätverk av kontakter. Om ni så önskar kan ni få hjälp att ordna med blommor, frisör, transport, kontakt med kyrkan eller andra detaljer som behöver falla på plats. Den närmaste kyrkan är Järvsö Kyrka som ligger två kilometer från hotellet, en lagom tur med häst och vagn. Önskar ni istället vigas i hotellets trädgård kan ni givetvis även få hjälp med att ordna vigselförrättare. På Järvsöbaden är man mån om att uppfylla era förväntningar och göra livets höjdpunkter oförglömliga.

Golfpaket på Hotell Järvsöbaden
Bo på anrika Järvsöbaden - spela på den egna golfbanan  i naturskö... Läs mer Golfweekend
Spapaket på Hotell Järvsöbaden
Vi återanknyter till Järvsöbadens historia med en ny SPA-avdelning. Här finns torrbastu, å... Läs mer Spapaket
Halvpensionspaket på Hotell Järvsöbaden
Besök genuina Hotell Järvsöbaden i hjärtat av Hälsingland omgivet av... Läs mer Romantisk Weekend

820 40 Järvsö

Tel: 0651-341272

Fax: 0651-417 37

Epost: info@jarvsobaden.se

www.jarvsobaden.se

Hitta hit

Ge bort ett presentkort från Smultronställen!

Läs mer