Hotel Tanums Gestgifveri

- Anno 1663

Tanums Gestgifveri är troligen Sveriges äldsta gästgiveri i obruten tjänst. Helt säkert är att det är vårt lands mesta gästgiveri – det har varit i kontinuerlig drift alltsedan starten 1663. Det var då Björn i Hee fick tillstånd att på ortens högsta punkt, intill vägen mot Strömstad bygga det som än idag är Tanums Gestgifveri. Byggstommen kulturminnesförklarades 1983.

Området kring Tanums Gestgifveri är en historisk skatt med bland annat Tanums världsarvsområde, ett av endast 14 i Sverige. I närområdet hittar du 3 500-åriga hällristningar, gravfält med bautastenar från järnåldern, bronsåldersby, hällristningsmuseum, kyrkor från 1100-talet, tingshus, sockenmagasin, fiskelägen, naturreservat och mycket mer. Välkommen!

Fram till och med 30 april 2016 har Tanums Gestgifveri stängt.
Från 1 maj 2016 är ni åter välkomna att besöka det anrika gästgiveriet!

Boka nu

Kom till Tanums Gestgifveri och upplev historien. Området runt Tanum är fyllt av hällristningar från bronsåldern. Du är också välkommen till en av Sveriges äldsta restauranger. Sedan 1663 har Tanums Gestgifveri serverat middagar åt stjärnor och kungligheter, en tradition man förvaltar med stolthet. Här vårdas och utvecklas de svenska mattraditionerna, men man låter sig också inspireras av kök från andra delar av världen. En weekend på Tanums Gestgifveri kan vara aktiv, full av historiska upplevelser eller bara skönt avslappnad, du väljer!

Prova några av västkustens bästa golfbanor!
Hotel Tanums Gestgifveri samarbetar med totalt 5 olika golfbanor, Mjölkeröd, Fjällbacka, Strömstad, Torreby och Dynekilens golfbanor, alla på behagligt avstånd till hotellet. I alla golfpaketen ingår övernattning med frukost, 3-rätters gourmetmiddag, välkomstdrink, eftermiddags-kaffe/the med kaka och greenfee.

På Tanums Gestgifveri blir er konferens, möte eller kickoff till en fantastisk upplevelse som skapar nya möjligheter och goda resultat. Miljön i Tanums närhet har allt från salta hav och små genuina fiskesamhällen till djupa skogar med röda stugor, öppna landskap och en otroligt spännande historia. Sedan 1663 har man tagit emot människor och delat med sig av sin gästfrihet. På Gestgifveriets prisbelönta restaurang blir du en del av deras historiska puls och får uppleva färgsprakande matupplevelser. Ett möte att minnas!

Bröllop på Tanums Gestgifveri är helt fantastiskt. Två människor som i kärlek ger varandra av sitt bästa och som väljer att möta alla livets stunder tillsammans, är något av det vackraste som finns. I festsalongen dukas det upp i en miljö värdig ditt bröllop. Personalen hjälper er att välja bland olika upplägg, allt för att ni skall få en fantastisk upplevelse!

Masterpaket på Hotel Tanums Gestgifveri
Spela på några av Västkustens bästa golfbanor under två härliga... Läs mer Golfweekend
Golfpaket på Hotel Tanums Gestgifveri
Njut av golf på några av Västkustens bästa banor och oförgl... Läs mer Golfweekend
Västkustpaket på Hotel Tanums Gestgifveri
Upplev en 6-rätters middag inspirerad av de bästa råvarorna från Bohuslä... Läs mer Mat och Dryck
Gourmetpaket Västkusten på Hotel Tanums Gestgifveri
Gästgiveriets Gourmetpaket är paketet med valfrihet. Ni välkomnas med eftermiddagsfika med kaka och innan middagen... Läs mer Mat och Dryck
Hotel Tanum Gestgifveri framsida sommar
  • Hotel Tanum Gestgifveri utsida sommar
  • Hotel Tanum Gestgifveri frukostmatsal
  • Hotel Tanum Gestgifveri matsal 2
  • Hotel Tanum Gestgifveri rum 2
  • Hotel Tanum Gestgifveri rum 1

Apoteksvägen 7

457 32 Tanumshede

Tel: 0525-451232

Fax: 0525-29571

Epost: info@hoteltanum.se

www.hoteltanum.se

Hitta hit