Ekolsunds slott

- Kunglig favorit

 

”Aldrig har jag upplevt så angenäma stunder som på Ekolsund” sade en gång Gustav III. Ekolsunds slott, som ligger så vackert vid Ekolsundsvikens norra del, var en gång den svenske teaterkungens favoritslott och sommarresidens. I dag är det en modern slottsanläggning som bjuder sina gäster, såväl privata som konfererande -  på angenäma stunder. Här sover man som en kung - eller drottning - i Gustav den III-sviten på slottet eller myser till det ordentligt  i Wärdshusets charmiga rum med kopparbadkar. Ett promenad i den vackra barockparken är ett måste - den är också förebild för det nuvarande kungliga slottet Drottningholm. Parken inbjuder  också till konserter - och tornérspel. Bara fantasin sätter gränser.

Boka nu

Champagne, choklad och jordgubbar - eller fågelskådning. En weekend på Ekolsunds slott bjuder på många sköna och ibland överraskande stunder. Nyförälskade par  strövar gärna runt i den vackra barockparken innan middagen medan de naturintresserade gästerna tar sig vidare och spanar in vitkindade gäss i Hjälstavikens naturreservat. Alla gäster äter sedan en kunglig middag som serveras på Wärdshuset.

Vad är väl en bal på slottet? Just det: Underbart! Gustav III förgyllde sin tillvaro på Ekolsund med otaliga banketter, maskerader och tornérspel - och fortfarande är slottet med sin unika Riddarsal och vackra salongerna en given plats för bröllop och stora kalas. Varför inte hyra hela slottet och bli slottsfru och slottsherre för en helg? Sova kungligt och drottninglikt i Gustav III:s svit…

En särskilt viktig fest är bröllopsfesten och på Ekolsund är ni i trygga och proffsiga händer. Boka bara ett möte så syr man ihop ett förslag som passar just er.

749 50 Ekolsunds

Tel: 0171-47 22 00

Epost: info@ekolsundsslott.se

www5.ekolsundsslott.se

Hitta hit