Båsenberga Hotell & Konferens

I hjärtat av Södermanland
 

På Båsenberga möter man en rustik gårdsmiljö omgiven av äppellundar, skog och vatten. De 60 hotellrummen varav två sviter är inredda i ljusa toner med lantlig prägel och inryms i de byggnader som ramar in gårdsplanen. Det är fri tillgång till trådlöst internet i samtliga byggnader. I restaurangen finns det plats för 120 personer i salong och veranda, där bjuds det på rätter tillagade med omsorg och känsla, ofta med inslag från skogens skafferi.

Boka nu

På Båsenberga är det lätta att trivas. Var man än befinner sig är man aldrig långt från en plats som uppmuntrar till umgänge i form av trivsamma sittgrupper, biljardrum, loungen vid entrén eller sommartid någon av dem många uteplatser som erbjuds. I Lögarkällan finns två klassiska bastur, en ångbastu, ljusterapi, massage och en mysig relaxlounge och på utsidan den heta bubbelpoolen där man njuter och tittar ut över de gröna mattorna och sjön Kolsnaren. För ytterligare njutning kan man boka bastun eller något av de mysiga rum som inryms i de små sjöbodarna vid strandkanten och ta ett uppfriskande dopp från bryggan. Det är också nära till Båsenberga friluftsområde med slalombacke, längdspår och löpspår samt fina svamp- och bärskogar.

100 meter till Vingåkers Golfklubb. Den första delen av banan var stod färdig 1989, en 9-hålsbana som då ansågs vara en av landets bästa. Då klubben firade 20-årsjubileum var det dags att inviga ytterligare nio hål. Den 18-hålsbana man idag spelar på har utnämnts till En av Sveriges okända pärlor av tidningen Svensk Golf. Banan är en skogs- och parkbana med en hel del inslag av vatten. Tack vare att hålens placeringar är så vitt skilda upplever utövaren att det blir en unik känsla för varje hål. Har man behov av att förfina svingen eller kanske önskar gå en lektion, enskilt eller i grupp så finns klubbens pro på plats och erbjuder sina kunskaper.

En högstidsdag i lantlig idyll. På Båsenberga får varje fest, bröllop eller högtidsdag en inraming av öppna fält, den glittrande sjön Kolsnaren och anläggningens vitputsade byggnader. Här väljer man om man vill förlägga festligheterna i den tradtionella och lite mer högtidliga restaurangen eller om man vill fira i lite mer rustik miljö i Gårdsmagasinet eller Ladan. Här bjuds det på omsorgsfullt tillagade rätter, inte sällan med inslag från skogens skafferi. Köket lagar dock inte bara mat här bakas även bröd, hemlagat godis och välsmakande desserter och tårtor. Då dagen når sitt slut väntar de omsorgsfullt inredda hotellrummen. I den extravaganta bröllopssviten bildar de ursprungliga takbjälkarna robusta inslag ovanför himmelssängen och badrummet blir en del av sviten via en glasvägg där man ser badkaret på gyllene fötter, placerat under en gnistrande kristallkrona.

Båsenberga Hotell & Konferens

643 93 Vingåker

Tel: 0151–120 15

Epost: info@basenberga.se

www.basenberga.se

Hitta hit