Golfweekend i Värmland

För en golfweekend i Värmland vill vi här ta er med till två herrgårdar som båda har sina rötter i 1700-talet; Dömle mitt i Golfnavet och Hennickehammar i hjärtat av Bergsslagen.

Dömle Herrgård ligger cirka tre mil norr om Karlstad, här har ni bara 100 meter till första tee på Dömle Golf & Country Club, en utmanande och naturskön bana. Som gäst på Dömle har ni ytterligare sju banor att välja mellan som alla ingår i Golfnavet, herrgården blir till en naturlig mittpunkt med övriga banor inom en radie på 30-40 minuter. Några kilometer söder om Filipstad finner ni Hennickehammars Herrgård vid änden av en slingrande skogsväg invid sjön Hemtjärn. På Hennickehammar har ni naturen utanför dörren med fina promenadstigar, sjön som lockar till roddturer och i relaxen väntar bubbelpool, bastu, sköna behandlingar och på bryggan en vedeldad badtunna. Hennickehammar har samarbete med tre golfbanor i närområdet, Saxå GK, Lundsbergs GK och Kristinehamns GK.


Utvalda Weekendpaket

 

Stora lyxpaketet på Dömle Herrgård

Stora lyxpaketet på Dömle Herrgård

Från 3 525 kr/person

Ta med din käraste på en lyxig weekend i idyllisk herrgårdsmiljö. På Dömle får du en exklusiv upplevelse med god mat och dryck, unikt boende, utomhus spa och vacker miljö. Den vackra och rogivande atmosfären erbjuder många nöjen för både kropp och själ som får dig att längta tillbaka. 

Med golfbanan utanför dörren

Följ med till tre anläggningar där man bor endast en järnfemma från golfbanan. När man vridit av tändningen startar en weekend fylld av spel på högklassiga banor, vällagade rätter och ett boende med guldkant.

Vi startar i Skåne ett landskap där man tack vare det mildare klimatet kan ge sig ut på banorna när man fortfarande ser ut över snötäckta vidder längre norr ut i landet. Säkert är det en av orsakerna till att Skåne också är landets mest golfbanetäta område, Elisefarm är en av dessa banor. Anläggningen utgör själva sinnebilden av det typiskt skånska. På långt håll ser man de vitkalkade byggnaderna – en ståtlig mangårdsbyggnad, ett vackert gråstensstall och stora logar som ger en fin inramning till gårdsbilden. När det nuvarande ägarparet tog över anläggningen för drygt 16 år sedan var det för marken och lantbrukets skull utan tanke på annan verksamhet - mycket har hänt sedan dess. Steg för steg renoverade man varsamt den engelskinspirerade herrgården och kan idag välkomna gäster till en komplett anläggning med hotell, restaurang, konferens, spa och golf.

Hitta din övernattning bland våra smultronställen!

Från Järvsö i norr till Tomelilla i söder. Våra slott, herrgårdar, gästgiverier och hotell är utspridda runt om i landet för att passa dina behov.

Hotell

Slott

Återkoppla med oss

Följ #smultronstallense på Instagram