Bröllop Värmland

På Hennickehammars Herrgård som ligger sex mil nordost om Karlstad kan ni välja något så unikt som att vigas på den stora vigselstenen som reser sig ur Hemtjärns glittrande yta. På Dömle Herrgård, tre mil norr om samma stad började allt en gång på 1400-talet med att en blivande brud fick Dömle som morgongåva. Romantiken lever vidare och idag finns även en egen kyrka på ägorna.


Bröllop med allt i ett på Dömle Herrgård

På Dömde Herrgård i Värmland gifter ni er i herrgården egen kyrka - eller vid altaret i parken.
Kanske vid stranden av Smårissjön.

Det är något speciellt med Dömle Herrgård som ligger så vackert mitt ute i de trolska  skogarna, vid stranden av Smårissjön.

Dömle Herrgård är också en av Sveriges mest unika herrgårdar när det stundar bröllop; det är en av få i Sverige med egen kyrka. Kyrkan ligger i den vackra sparken, bara femtio meter från huvudbyggnaden och är perfekt för både sommar och vinterbröllop.

- Kyrkan har också vid flera bröllop snabbt bytt skepnad och under kvällen blivit en helt unik festlokal som ger en upplevelse mellan dröm och verklighet. Salongen inne i herrgården är ett annat alternativ, berättar hotellchefen Maria Åhgren.

 

Hitta din övernattning bland våra smultronställen!

Från Järvsö i norr till Tomelilla i söder. Våra slott, herrgårdar, gästgiverier och hotell är utspridda runt om i landet för att passa dina behov.

Hotell

Slott

Återkoppla med oss

Följ #smultronstallense på Instagram