Bröllop Östergötland

Söker ni en plats för bröllop i Östergötland finner ni här fem anläggningar som gärna bjuder in till att fira er stora dag. Söderköpings Brunn ligger i det pittoreska Söderköping invid Göta Kanal. Många väljer att vigas i parken, ute i det fria, i det lilla lusthuset eller i Brunnskyrkan som ni når via den lilla bron i parken. På Vätterns östra strand finner ni Vadstena Klosterhotel, inhyst i några av landets äldsta byggnader från 1200- och 1300-talet. Här möter ni högra kryssvalv, tjocka vitkalkade väggar och vältrampade stengolv, varje sal utgör här en spektakulär inramning till varje bröllop. Utanför Söderköping finner ni Husby Säteri omgiven av vacker grönska med anor från 1795, varför inte bjuda upp på dans i underbara slottshallen?

Hotel Amalias Hus i Gränna, är den perfekta platsen för er om ni vill ha ett idylliskt och romantiskt bröllop. På sommaren inramas era festligheter av en blomstrande småstadsidyll där pittoreska trähus i växlande kulörer radar upp sig längs de gamla kullerstensgränderna med vildvuxna rosor. Under vintern kan ni uppleva en gnistrande vinterskrud med snö som hänger över takåsarna. Det är tyst och iskristallerna skapar en magisk känsla.

Wreta Gestgifveri, i Ålberga mellan Norrköping och Nyköping, andas romantik så fort ni kliver in genom dörren. Här satsas det på atmosfär och personlig omtanke.


Håll koll på planeringen!

Hemligheten bakom ett bröllop utan stress är planering. Utan en bra planering kan det vara svårt att hålla koll på alla detaljer.

Budget eller lyx? Kyrka eller borgerligt? Stort eller litet? Plats, fotograf, smink... det är många beslut som skall tas när man väl har bestämt sig för att gifta sig. Vi har tagit fram en checklista som hjälper er få kontroll över planeringen.

Hitta din övernattning bland våra smultronställen!

Från Järvsö i norr till Tomelilla i söder. Våra slott, herrgårdar, gästgiverier och hotell är utspridda runt om i landet för att passa dina behov.

Herrgård

Slott

Återkoppla med oss

Följ #smultronstallense på Instagram