Artiklar under Fest & Bröllop

Publicerad: 2015-09-30

Vinterbröllop – en gnistrande saga i vitt

Upptäck romantiken och glädjen i ett vinterbröllop. Gnistrande snö, levande ljus och de rätta färgdetaljerna gör ett vinterbröllop till en mycket speciell upplevelse. Nu upptäcker allt fler fördelarna med att gifta sig på vintern. 

Rimfrosten gnistrar i de belysta träden. Hundratals facklor och marschaller som brinner i hela slottsparken. Tända brasor i öppna spisar och levande ljus i varje liten vrå inne i slottet. Ett bröllop på Thorskogs Slott är verkligen så stämningsfullt och romantiskt som man kan förvänta sig.När Thorskogs Slott smyckar slottet för ett vinterbröllop sparar man inte på något. Ofta väljer brudparen att ha hela slottet för sig själva och det brukar bli väldigt lyckat. Det blir en helhet som uppskattas mycket både av brudparen och av gästerna. Bröllopsgästerna anländer till slottet, checkar in och gör sig i ordning, sedan följer vigsel, middag, fest och övernattning på slottet. Dagen efter samlas brudpar och deras gäster till brunch och det blir en samvaro och gemenskap som få glömmer. Brudparen får hjälp av slottets bröllopskoordinator som tillsammans med brudparet går igenom allt i minsta detalj från vigselakt, till meny, dukning och smyckning av slottet. På vintern blir det väldigt vackert att använda stora kronor och fylla de med grön mossa och vita orkidéer.  Vinterbröllopen har många fördelar, det blir lugnare och själva bröllopet kommer helt i fokus. Dessutom kan man faktiskt erbjuda en bättre kostnadsbild än på bröllopen i högsäsong på sommaren. När det dukas upp till vinterfest i Orangeriet och gästerna kan se ut över parken med alla ljus som fladdrar i mörkret kan man inte beskriva det på något annat sätt än helt magiskt.
   Många par som gifter sig på Thorskogs Slott väljer att vigas i Västerlanda Kyrka som ligger endast fem minuter från slottet, men ett annat mycket stämningsfullt alternativt är att hålla vigselakten i den vackra tegelstensklädda Jägarsalen från sent 1600-tal, med levande ljus och renfällar.
 

Thorskogs Slott ligger i Västerlanda norr om Göteborg och här har man välsignats med ett betydligt trevligare vinterklimat än i centrala Göteborg. Ofta när det är regn och slask i Göteborg har man här rimfrost och till och med snö. Det är närheten till Göta älv som skänker den gnistrande rimfrosten som täcker alla grenar på träden i den vackra slottsparken.