Artiklar under Fest & Bröllop

Publicerad: 2017-02-14

Bröllop med allt i ett på Dömle Herrgård

På Dömde Herrgård i Värmland gifter ni er i herrgården egen kyrka - eller vid altaret i parken.
Kanske vid stranden av Smårissjön.

Det är något speciellt med Dömle Herrgård som ligger så vackert mitt ute i de trolska  skogarna, vid stranden av Smårissjön.

Dömle Herrgård är också en av Sveriges mest unika herrgårdar när det stundar bröllop; det är en av få i Sverige med egen kyrka. Kyrkan ligger i den vackra sparken, bara femtio meter från huvudbyggnaden och är perfekt för både sommar och vinterbröllop.

- Kyrkan har också vid flera bröllop snabbt bytt skepnad och under kvällen blivit en helt unik festlokal som ger en upplevelse mellan dröm och verklighet. Salongen inne i herrgården är ett annat alternativ, berättar hotellchefen Maria Åhgren.

 

I den vackra parken finns också ett altare - eller så gifter man sig helt enkelt vid stranden av Smårissjön.

 Här har ni således allt på samma ställe, något som förstår underlättar för både brudpar och gäster.

- Vi står till tjänst före, under och efter vigseln och ordnar med det mesta som kan tänkas behövas för att göra bröllopet till ett minne för livet, berättar Maria Åhgren.

Under senare år har herrgårdens huvudbyggnad genomgått en omfattande renovering.  Renoveringen har gjorts med varsam hand  för att bevara dess karakteristiska inredning och man har lyckats kombinera den anrika herrgårdskänslan med en modern känsla och hög standard. Inredning och stil följer en tidsaxel som sträcker sig från 1400-talet till sent 1800-tal. Gästerna välkomnas för övrigt till 51 rum. Man kan även välja någon av de tre stugor som finns på ägorna.

En utomhus-jacuzzis och bastu alldeles vid egen strand, förgyller tillvaron för de gäster som antingen kommer en dag tidigare, eller stannar längre. Finns det tid: I närområdet finns kulturskatter som Selma Lagerlöfs Mårbacka eller Ransäters hembygdsgård, som räknas som en av Sveriges vackraste.

Mat och dryck är en viktig del av bröllopet. Dömle har också ett av Sveriges bästa kök, och det smakar extra bra i klassisk herrgårdsmiljö.  Inspirationen hämtas från såväl Värmland som de internationella köken, och rätterna skapas med säsongens aktuella råvaror. Tillsammans med väl valda viner skapas det en hel del gastronomiska upplevelser,

Dömle är ett utmärkt val för större bröllop - och de som så önskar kan hyra hela herrgården.